Vastuullisuus

Ravintola Rehti

Ravintola Riemu

SUSTAINABLE TAHKO

Tahkolla on tavoitteenaan saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki vuoteen 2024 mennessä. Tavoitteen toteuttamisessa on mukana noin 20 alueemme matkailuyritystä, jotka uskovat matkailun kehittämisen kestävämmäksi olevan hyväksi paitsi alueemme, myös sinne saapuvien vierailijoiden viihtyvyyden sekä hyvinvoinnin kannalta. Kun yhdessä arvostamme ja vaalimme aluettamme, vaalimme myös jokaista sen asukasta sekä sinne saapuvaa matkailijaa.

VASTUULLISUUS RAVINTOLOISSAMME

Meidän ravintolamme Rehti ja Riemu, ovat mukana näissä 20.ssä Tahkon alueen yrityksessä, jotka kantavat vastuun kestävästä kehityksestä.

Olemme saaneet vuonna 2021 Ekokompassi -sertifikaatin ja haemme Sustainable Travel Finland -merkkiä vuoteen 2023 mennessä.

Pidemmällä aikavälillä kestävyys vaatii suunnitelmallisia, ympäristöä kunnioittavia sekä hoivaavia toimia, joten olemme mahdollisuuksien mukaan lisänneet ravintoloihimme luomu- ja lähellä tuotettuja tuotteita. Puhdistamiseen käytämme vain ympäristömerkittyjä tuotteita.

Jätettä pyrimme tuottamaan mahdollisimman vähän ja kehoitamme myös asiakkaitamme huomioimaan, ettei ylimääräistä jätettä pääsisi syntymään.

Olemme myös uudistaneet perusteellisesti jätteiden kierrätyksen toimipisteissämme sekä tarkastelleet yhteistyökumppaneidemme toimintamalleja.  Lisäksi on huomioitava myös taloudellinen sekä sosiokulttuurinen aspekti, pidämmekin tärkeänä arvona työllistää paikallisia osaajia, jonka vuoksi henkilökuntamme onkin 80%.sesti nilsiäläisiä. Meille tärkeää on myös käyttää paikallisia korjaus- ja huoltoyrityksiä.

Työtä on vielä paljon mutta olemme nähdäksemme oikealla tiellä, ja tarvitsemme vastuulliseen toimintaan myös asiakkaittemme apua.

Yhteistyöterveisin,

Suvi, Raili ja Ilkka